Новини и статииШест вечни правила
Всеки мъж си е задавал въпроси за необходимостта от съвпадение на цвета на чорапи и панталон в определен момент от живота си. Ето някои важни модни насоки, внасящи малко яснота за правилата на модата.


Коланът винаги трябва да съответства на обувките. Това е едно добро правило, опростяващо обличането. Най-добре разчитайте на традиционната гама – черно, тъмно или светло кафяво. Всякакви други цветове ще ви затруднят, заради безбройните си нюанси. Ако носите тиранти, това е твърде любопитен факт сам по себе си, но все пак, молим ви, не носете колан и тиранти едновременно – или едното или другото.
 
Съчетанията на вратовръзки и ризи. Съчетанието на едноцветна риза с вратовръзка в същия, или почти същия цвят, е често срещано. Но ние ви предизвикваме да поекспериментирате малко с цветовете. Вратовръзката е чудесен начин да подчертаете своята индивидуалност, но винаги залагайте на добрия вкус. Вратовръзките с шарка могат да ви подведат, затова просто се постарайте те да пасват на ризата, с която ги съчетавате. И най-добре избягвайте модните щампи по вратовръзките, тъй като модата се мени изключително бързо. Добре е да знаете и можете да правите различните възли за вратовръзки, тъй като различните възли „говорят“ различни неща за вас. А що се отнася вратовръзки на клипс – просто кажете „НЕ“.
 
Плохи срещу панталони с плоска предница. Мъже избягват плоските предници на панталоните по неясни причини, а те стоят далеч по-добре от панталоните с плоха в общия случай. Плохата придава излишна ширина в ханша. Ако искате повече ширина, за удобство, купете панталон с един размер по-голям, но с плоска предница, вместо такъв, с плоха.
 
Чорапи. Основно правило е, цвета на чорапите да съвпада с цвета на панталона, или да е възможно най-близък до него. Ако панталона е черен, изборът е лесен и ясен, но не е необходимо чорапите да са едноцветни. Дори, една семпла шарка в друг цвят, е препоръчителна. Но еднаквостта в цвета на чорапи, панталон и обувки е сигурна предпоствака за добър външен вид. Вероятно е излишно да споменаваме, но белите чорапи оставете за фитнеса.
 
Ръчен часовник. Той е единственият и най-важен аксесоар, който мъжете могат да носят спокойно. Инвестирайте в един наистина добър часовник, отговарящ на собствения ви стил и начин на живот. Все пак, ако обичате да сменяте часовниците си според случая, постарайте се да съчетавате цвета на каишката на часовника с този, на колана.
 
Очила. Те са един от малкото начини, чрез които можете наистина да изразите себе си. Ако носите очила, спокойно можете да притежавате няколко стила очила, които да сменяте, според случая. Важното при избора им е, да пасват на чертите на лицето ви и да подчертават вашата индивидуалност.