Новини и статииКак да се грижим за вратовръзките си?
Не е толкова лесно, колкото си мислите. Иска се много повече от това да я развържете и след това да я сгънете шкафчето си. За пример, когато махате вашата вратовръзка не изваждайте тънкия край през възела освен ако не искате да я развържете изцяло. Вместо това, махнете вратовръзката като следвате връзващите стъпки, но в обратен ред.


И този съвет е само началото.
 
Намачкването
 
Намачкването на вашата вратовръзка е универсален знак на нейното стареене. Първата стъпка в предотвратяване на това е да не носите никога една и съща вратовръзка два дена последователно. Колкото по – дълго стои възела на нея, толкова по – бързо тя се намачква там, където е той.
 
Петната
 
Дори и най – малкото петънце на вратовръзката ви може да развали цялостната ви визия. Затова се грижете за нея и я пазете. Иглата прави чудеса в това отношение.
 
Но все пак ако я окапете и това стане напръскайте петното със студена вода веднага – това ще предотвърти попиването му в материята. Ако петното е от мазнина нанесете върху него талк. Но, запомнете, че най – ефективния начин за премахване на петно от вашата вратовръзка е то изобщо да не попада там.