Новини и статииЗа чорапите ...
Поради причината, че няма задоволително количество от правила, които да бъдат следвани, когато става дума за чорапите. Реално погледнато има няколко, които са ключа към изграждането на добро впечатление в околните. Определени видове чорапи следва да се носят в хармония със съответния случай, за пример също може да се даде и цветът на чорапите, той трябва да се избира в комбинация с цялостния външен вид, така че да пасва на 100%. За да сте сигурни, че не „саботирате” своя стил, хвърлете поглед на списъка по-долу и направете усилие да поправите всяко отклконение, което бихте имали в сферата на чорапите.


Белите чорапи са за спорт

Може би най-нарушаваното правило в модата — да се носят бели чорапи извън спортните дейности – и като цяло много разпространено. Точно преди ден, в действителност, аз видях един изтупан мъж носещ качествен черен костюм с черни официални обувки, но когато седна изкочиха три сантиметра бели чорапи, което тотално развали неговия външен вид и го караше да изглежда някак нелепо.
 
Ако отивате на спортна зала, белите чорапи пасват. Също така пасват, дори изглеждат по-добре от черни чорапи, ако практикувате спорт на игрището в квартала или сте излезли за забавление. Дори с дънки би трябвало да носите черни чорапи, така че сложете в гардероба си белите чорапи близо до дрехите за разпускане и ги дръжте на голямо разстояние от официалното ви облекло.
Официалните обувки изискват официални чорапи
 
Ако ще носите официални обувки, не можете да носите спортни или още казано атлетични чорапи – няма значение от цвета им. За пример, просто не е достатъчно чорапите ви да са черни. Причината за това правило е следната : Атлетичните чорапи са често по-обемни от официалните чорапи, защото те обикнковено са направени от по тежък памук или други материали, за това те старателно изпъкват около обувките. Плюс това, атлетичните чорапи са често с ръбове и контрастът евтини, ръбати чорапи срещу гладки, високо-качествени официални обувки изглежда чудато в сравнение с носенето на официални чорапи с официални обувки. Ще е и много по лесно да се обуят обувките. Тънкият материал ще значи, че всяко внимание фокусирано върху зоната на ходилата ще остане концентрирано в елегантните ви обувки вместо в чорапите
 
Паснете чорапите с панталоните, не с обувките
 
Когато ностите официални или неофициални панталони, като изключим дънките, цвета на чорапите трябва да бъде функция от цвета на панталоните а не от – обувките. Черни панталони трябва очевидно да вървят с черни чорапи, и кафяви панталони с кафяви чорапи. Същото важи и за сини и сиви панталони. Избирайте чорапите си внимателно за панталони в друг цвят. Опитайте няколко чифта чорапи, ако трябва, за да определите кои пасват перфектно на вашите панталони. Ако сте попаднали в дилема, по-тъмният цвят обикновено пасва по-добре. Причината, поради която е важно да определите пасващите на вашия панталон чорапи е примерно, ако ви се наложи да си сваляте обувките или да сядате, в следствие на което вашите чорапи ще се открият, а чорапи, които с в унисон с панталоните карат вашия външен вид да изглежда циялостен и завършен. Информативно ще ви кажа, че чорапи, които с в разрес с вашите панталони ще развалят един, иначе страхотен външен вид.
 
Не нагъвайте или навивайте чорапите си
 
Настрана от факра, че ще изглеждате сякаш сте заседнали в най-лошата част от 80-те, навиването на чорапите на долу към глзените изглежда направо немърливо. Нагъването на чорапите изглежда доста по-спретнато, от колкото да ги навивате, но все пак е странно, защото кара вашите глезени да изглеждат огромни, особено когато носите официални панталони с подгъв. Също така когато носите официални панталони и подгънете или навиете чорапите си, при по окосмени крака това може да създаде проблеми в седнало положение. Тази гледка в никакъв случай няма да пасва на офис-атмосферата и определено няма да ви спечели точки сред дамите. Просто си носете чорапите издърпани до горе, което ще пасва пердектно и на по-тесни панталони.
 
Сменяйте чорапите си често
 
Закопувайте чорапите си поне един път на всеки шест месеца годишно. Вероятно няма да ви е нужно да се снабдявате с чисто нова колекция чорапи, но ще е нужно да си закопувате поне три нови чифта. Чорапите „преживяват” много носене и се късат, защото често не са направени от най-качествения памук, в следствие на което се получават дупки. Чорапи с дупки ви карат да изглеждате сякаш сте били твърде мързеливи, за да отидете до магазина и да си купите нови, или по-лошо – другите може да си помислят, че не можете да си позволите покупката на тези толкова нужни аксесоара. В допълнение, чорапи които са износени имат дупки или са сериозно избледнели могат да опустошат външен вид. Който по принцип би могъл да претендира за неповторим.
 
“Непосредствените чорапи са “ОК” за у дома
 
Да, закопуването на „непознати” чорапи с така да се каже лудички шарки или вашите любими аниме герои е забавно, но моля не напускайте къщата с тях. Чорапи с диви райета и други чалнати подробности са точното нещо за носене из апартамента си, където често разпускате и си правите каквото искате. Спортни необичайни чорапи в други ситуаций, като пример работа или дори в бара, ще карат хората да си мислят, че сте „недорасляк” и също така ще им е трудно да ви вземат на сериозно.
 
Избягвайте чорапи с шорти
 
Друга като цяло основна грешка е да носите чорапи заедно с шорти. Извършването на тази модна грешка също по невнимание води до други две. Неизбежно ще трабва да навивате чорапите си или да ги натикате в обувките си, тъй като няма да ги носите изпънати до горе докато носите шорти – поне се надяваме, че не. Както вече дискутирахме, навиването или нагъването на чорапите също нарушава правилата на чорапения етикет. Второ, носенето на чорапи с шорти визуално реже крака ви на почти половина, което кара краката ви да изглеждат по-къси. Ако тялото ви е по-ниско и атлетично, носенето на чорапи с шорти определено няма да ви бъде в голям плюс. Тъй като не бихте искали да се разхождате с обувки, но без чорапи инвестирайте в чорапи с дължина до глезена, те не се забелязват когато носите маратонките си. За протокола – стойте настрана от носенето начорапи със сандали.
 
Никакви чорапи в леглото
 
Една моя приятелка скоро ми сподели, че нейният бивш приятел отказвал да си сваля чорапите когато те са се насочвали към „акт”. После тя оплаквайки се разправяше, че това въобще не е било възбуждащо за нея. Не беше трудно за мен да бъда съпричастен. Сексът е в основата на контакт кожа в кожа, а не контакт между чорап и кожа.
 
Докато правилата за чорапите не са многобройни, има очудващо количество от хора, които ги нарушават всеки ден. За щастие избирането на чорапи не е толкова сложно и сега вие знаете кое е приемливо и кое тотално разбива етикета. Избирането на правилния чифт чорапи ще дойде от само себеси и никога няма да направите този лош избор на чорапи отново.
 
Статия от: zenofmen.com